Paraffinebad

Het paraffinebad is een onderdeel van een luxe pedicure en manicure behandeling. Veel mensen weten niet wat het paraffinebad inhoud en waar het voor is.

Paraffine is een natuur;ijk bestand van ruwe olie en bestaat uit pure koolwaterstofverbindingen. Het is een beetje vergelijkbaar met zachte was. De parrafine is verrijkt met ethische oliën zoals lavendel. Het is een warme pakking voor je handen of voeten, in de schoonheidssalons word het ook gebruikt voor het gehele lichaam.

De parrafine word opgewarmd in een zogenaamd parrafinebad. Voordat je in het parrafinebad gaat worden je handen/voeten eerst met een masker behandeld. Dan mogen de handen/voeten in het badje gedompeld worden. Direct daarna mogen ze er ook weer uit en direct ontstaat een soort waxlaag over je handen/voeten. Dit word afgedekt met plastic en daarna komt er een soort handschoen overheen. Dit zorgt ervoor dat de warmte goed vastgehouden word. Deze pakking moet ongeveer 10 minuten inwerken. Doordat de huid helemaal afgesloten word door de warmte gaan de poriën openstaan, en daardoor trekt het masker goed in. Dan word na 10 minuten de verharde parrafine verwijderd van de huid. Na de behandeling zullen de handen zijdezacht aanvoelen.

De warme parrafine verzacht en hydrateert de opperhuid en de nagelriemen. Het maakt ook je huid elastischer.

Het stimuleert de doorbloeding en verwijdert afvalstoffen. Ook vind er een lichte dieptereiniging plaats waardoor de handen er super verzorgd en jonger uit gaan zien.

Een parrafinebad is juist ook in de koude wintermaanden zeer aan te raden voor iedereen.

Maar voor de volgende mensen is een parrafinebad zeker heel goed om met enige regelmaat te nemen: Mensen met reumatische aandoeningen, artritis, winterhanden, kloven, een geïrriteerde huid, eczeem, slecht bloedcirculatie huidaandoeningen etc.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *